Curios și dornic de a afla cât mai multe pentru cititorii săi, Cotidianul de Turda întreabă: cine este Alexander Fuhrmann?

Alexander Fuhrmann turdeanul? LMV-istul? Trainerul? Sau evreul de serviciu al Turzii?

Născut la Turda în 1955, vorbește 6 limbi, a fondat una din primele companii de training în România în 1995 şi ţine seminare şi cursuri în engleză, română şi maghiară.

Se consideră un Turdocentric- crede cu tărie că centrul lumii este la Turda. După părerea sa, cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unei persoane este să se nască în Turda!

Este un vizionar, vede mai puțin neajunsurile actuale, mai degrabă se focusează pe ce poate deveni Turda peste ani, dacă turdenii vor lua atitudine acum!

Se simte legat de locul de unde a plecat, îi pasă de oraș și îi este drag!

Povestește cu plăcere despre anii de liceu și viața de LMV[1]-ist din perioada 1970-1974. Doamna profesoară de literatură Popa Eugenia i-a fost dirigintă, si se simte norocos ca mai poate povesti cu acest minunat dascăl, care în curând va prinde o sută de flori în buchetul vieții.

Este foarte atașat de liceul său, și în 2005 a inițiat  Ziua LMV-istului, s-au și realizat vreo 2 ediții. Dorește să reia proiectul, și să adune la o poveste elevii și profesorii prestigiosului liceu.

De asemenea, dorește să organizeze evenimentul “Biblioteca Vie”, unde foștii elevi să transfere cunoștințele, experiența și spiritul de LMV-ist tinerilor.

Aproape de tineri,  la toamnă demarează  cu elevii de la CNMV un proiect intitulat “Care este deosebirea între a crește mare și a te maturiza “

Autointitulat  “Evreul de serviciu al Turzii”, vede Sinagoga transformată într-un Centru  Cultural în folosul comunității turdene.

Împreună cu Indrei Rațiu și alți oameni de bine, și-a propus să regăsească și să reînvie spiritul vibrant al Turzii, prin întâlniri lunare, adevărate provocări de a căuta răspunsuri și de a stabili priorități. Prima întâlnire, organizată în 14 iulie, la cafeneaua culturală La Papion, a fost un bun prilej de discuții despre resemnare, inițiative, încredere și schimbare.

Cotidian de Turda mulțumește pentru interviu, și așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri ale ”Grupului pentru renașterea Turzii”.

[1] LMV – Liceul Mihai Viteazul, azi CNMV – Colegiul Național Mihai Viteazul

 

Lasa un comentariu