Este bine cunoscut faptul că în ultimii ani posturile tehnice sunt la mare căutare. Acest lucru se întâmplă și în România. În timp ce din ce în ce mai mulți absolvenți trec pragul instituțiilor de studii superioare, meseriile tehnice, ce nu necesită astfel de studii, încep să fie din ce în ce mai căutate.

Una dintre cele mai căutate meserii tehnice în ultimii ani este cea de electrician, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Electricienii sunt și bine plătiți, în cele mai multe cazuri. Astăzi ne-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai bine plătiți electricieni în țările Europei.

Top 10 țări din Europa unde electricienii sunt foarte bine plătiți:

  1. În țările nordice, precum: Suedia sau Norvegia, un electrician începător ajunge la un salariu de peste 2500 de euro, iar un specialist care a urmat în carieră un curs de specializare pe acest post și are câțiva ani de experiență poate ajunge în Suedia și la salariul de 6000 de euro lunar.
  2. În Regatul Unit, în Anglia, un electrician cu 5 ani de experiență într-o companie de profil sau într-o corporație de construcții poate ajunge cu maximă lejeritate la un salariu de 3700 de lire pe lună.
  3. În Belgia, salariul unui electrician junior poate pleca de la 2500 – 2800 de euro lunar și poate ajunge chiar și la 4000 de euro în cazul unui specialist în domeniu sau în cazul unui electrician cu peste 15 ani de vechime.
  4. Islanda este la fel de binevoitoare cu electricienii. Aceștia de obicei lucrează pe platforme petroliere sau pe vase, iar un specialist în domeniul electric angajat la o asemenea companie poate ridica la sfârșit de lună un cec pe care stă înscrisă suma de 4000 euro.
  5. În Spania, pe șantierele de construcții sau în firmele specializate de instalații electrice, un electrician junior poate pleca de la un salariu de 1800 de euro, ajungând să câștige chiar și 2500 – 3000 de euro în cazul în care are peste 5 ani de experiență.
  6. Italia raportează aproximativ același nivel de salarizare pentru un electrician. Un specialist cu un curs de calificare urmat în domeniul electric și cu o diplomă atestată în domeniu poate ajunge la 2800 de euro lunar, fără mari probleme, atunci când caută un loc de muncă la o companie de profil.
  7. Franța oferă electricienilor chiar și 3000 de euro, dacă aceștia sunt destul de bine calificați și dacă au experiență în câmpul muncii.
  8. Turcia este una din țările care pun preț pe acest domeniu, însă în care salariile diferă față de occident. Aici un electrician bine pregătit, și cu câțiva ani de experiență poate ajunge la 2500 de euro, în timp ce un junior în domeniu poate pleca acasă la final de lună cu un salariu de 1800 de euro.
  9. Țările precum Ucraina, Slovacia și Austria oferă salarii peste medie electricienilor cu experiență, acestea nedepășind însă 2000 de euro lunar. Un electrician bun, cu peste 15 ani de experiență și cu atestate multiple în domeniu poate ajunge să fie plătit cu până la 3000 de euro lunar.
  10. Nici România nu stă extrem de prost la acest domeniu. Un electrician într-o companie mică, cu câțiva ani de experiență, poate ridica un salariu de 500 de euro. Un specialist în domeniu însa, cu studii în domeniu și cu un certificat de calificare, într-o companie mare, poate ajunge și la 1000 – 1200 de euro lunar.

Un curs de calificare în domeniul electricității se poate realiza în jumătate de an, obținând o diplomă atestată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, oferindu-vă astfel șansa să puteți lucra pe acest post și să obțineți un salariu destul de bun.

Cu câțiva ani de experiență și cu certificarea unor aptitudini în domeniu, veți putea câștiga chiar mai mult decat un absolvent de studii superioare!

Sursa:

Sursa foto: Internet

Lasa un comentariu