Facebook a devenit o normalitate pentru utilizatorul conectat la Internet oriunde și oricând. Schimbul permanent de idei în public este benefic pentru o democraţie sănătoasă.

Telefoanele mobile şi tehnologiile digitale permit ca oamenii să trimită cuvinte, imagini şi sunete unui public larg, într-un timp foarte scurt. Interacţiunea pe reţelele sociale sau pe alte forme de comunicare pe Internet poate avea însă şi o componentă nedorită.

Profitând de faptul că atât insulta cât şi calomnia nu mai sunt prevăzute ca infracţiuni în Noul Cod Penal, sau ascunzându-se după conturi false, unele persoane aleg să trimită comentarii inadecvate sau abuzive. Agresiunea verbală, umilirea, defăimarea, ridiculizarea, calomnierea, trimiterea de mesaje obscene au devenit, din păcate, fenomene răspândite în spațiul virtual.

Ca publicație, ne confruntăm cu acest fenomen și ne pronuntăm ferm împotriva acestor postari, atât de pe conturile reale, cât și de pe cele false. Cotidian de Turda nu publică mesajele care au un conţinut ce încalcă prevederile legale, bunele moravuri sau drepturi ale unor terţi, mesajele sau conținuturile ameninţătoare, defăimătoare, abuzive, indecente, discriminatoare, care încalcă în orice fel dreptul la imagine sau alte drepturi pe care le are un terţ.

Conținutul comentariilor la articolele Cotidian de Turda nu reflectă neapărat poziția publicației. Întreaga responsabilitate revine autorilor postărilor. Ne delimităm ferm de persoanele și mesajele abuzive!

Sursa foto: Internet

 

 

 

 

Lasa un comentariu