Cea de-a patra întâlnire având ca temă renaşterea spiritului turdean va avea loc luni, 20 noiembrie, începând cu ora 17.00, la Casa de Oaspeți „Ion Rațiu”, Piața 1 Decembrie 1918 nr 1, Turda.

Toți cei interesați sunt invitați luni, 20 noiembrie, alături de Alex şi Indrei, la un dialog despre comunitatea turdeană şi revigorarea acesteia. Întâlnirea va avea loc în Casa de Oaspeți „Ion Rațiu”, un spațiu de cazare cald și primitor de tip bed and breakfast, dezvoltat ca un proiect de sustenabilitate pentru activitățile Centrului Rațiu pentru Democrație. Vechea reşedinţă a lui Augustin Raţiu, primar al Turzii după Marea Unire, Casa de oaspeți, este situată în centrul municipiului și face parte dintr-un complex de clădiri construite începând cu secolul al XIX-lea. Aici a copilărit şi fiul lui Augustin Rațiu, cunoscutul om politic Ion Raţiu.

Istoria casei începe cu o poveste de dragoste: se pare că Augustin ar fi dorit să îi ofere tătălui său Nicolae, preot în satul Petreştii de Jos, o locuinţă acolo unde, cu zeci de ani înainte, se îndrăgostise de fiica morarului, Ludovica – mama lui Augustin. Construită în jurul lui 1921, casa a fost recuperată şi restaurată după Revoluţie de către familia Rațiu. Mai multe informații AICI:

Dacă doriți să aflați mai multe despre clădire, proiect, dar mai ales despre promovarea identității și a spiritului turdean, ne vedem luni, 20 noiembrie, la ora 17.00, la Casa de Oaspeți „Ion Rațiu”!

Lasa un comentariu