Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, invită micii spectatori clujeni, alături de părinți și bunici, la spectacolul-atelier interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu. Evenimentul va avea loc duminică, 17 decembrie a.c., de la orele 11.00 și 12.30.

Spectacolul „Scufiţa Roşie şi lupul cel flămând” este un spectacol-atelier interactiv, cu momente pline de creativitate şi suspans, care a avut premiera în 5 noiembrie a.c. Este o versiune nouă, cu surprize, a poveștii clasice. Eroina cu boneţică roşie este însoţită în aventurile sale de către păpuşarul-povestitor. Nelipsiţi sunt lupul, vânătorul şi bunica, personaje emblematice în povestea Fraţilor Grimm. Ion Iurcu propune o adaptare haioasă, dinamică, plină de momente muzicale şi interactive prin intermediul cărora graniţa dintre actor şi spectatori se diminuează treptat.

Povestea în sine este un pretext. Pentru că e o poveste foarte cunoscută, accentul se pune pe interacţiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginaţia, creativitatea şi pofta de joacă. Concepţia este cea de spectacol-atelier interactiv, cu un actor care dă viaţă tuturor personajelor. Naraţiunea urmează firul poveştii chiar dacă, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este puţin modificat. Spectacolul durează 45 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 8 ani.

De asemenea, joi, 14 decembrie a.c., de la ora 18.30, spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita se va juca la Centrul de Plasament din Cehu Silvaniei, județul Sălaj. Distribuția este formată din actorii Adina Ungur și Robert Gutunoiu. 

Spectacolul „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő, programat pentru sâmbătă, 16 decembrie a.c., se anulează ca urmare a doliului național instituit în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, în memoria Majestății Sale, Regele Mihai.

Sursa: 

Lasa un comentariu