Ziua e tot mai scurtă, ți se pare că nu mai ai timp de nimic și-ți vine să tot ronțăi câte ceva? Ai prin cămară un „utilaj” din acela modern pentru sărățele, un sandwich-gofre electric, dar nu l-ai folosit, pentru că nu ai o rețetă bună? Atunci, a venit momentul să scrii repede REȚETA pentru sărățele gustoase, aspectuoase, cu gust intens de cașcaval, așa cum te învață Edith:

 
Ingrediente:
120 grame de cașcaval ras
50 gr de untură,
70 gr de unt
o jumătate de linguriță de bicarbonat (de sodiu)
2 lingurițe rase de sare
un ou
o lingură ulei 
100 ml smântână
un vârf de cuțit de chimen măcinat 
330 gr făină
 
Se amestecă bine ingredientele și se întinde foaia cât de subțire se poate. Se așează în aparatul de gofry, fără să-l ungeți cu nimic. Sunt gata când au o culoare frumoasă…câteva minute…3-4. Procesul de producție merge repede, și vor rezulta cam 110-115 bucăți – depinde de forma cu care se taie și cât de subțire este întins aluatul. Este foarte simplu: ca și cum ai face un sandwich cald!
Poftă bună!

Lasa un comentariu