Celebrul prinţ Charles, moştenitorul Coroanei Marii Britanii va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, pentru valorificarea patrimoniului cultural românesc şi promovarea valorilor istorice multiculturale.

Alteţa Sa Regală va primii această onoare în cadrul unei ceremonii solemne care va avea loc luni, 29 mai în Aula Magna din clădirea principală a UBB, de pe strada M. Kogălniceanu nr. 1.

UBB va decerna, în cadrul unei ceremonii solemne care va avea loc luni, în Aula Magna a universităţii, titlul de Doctor Honoris Causa Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales. Aflat pentru prima oară în vizită la Cluj, moştenitorul Coroanei Regale Britanice va primi titlul onorific în cadrul unei ceremonii restrânse, se arată în comunicatul citat.

Prinţul Marii Britanii a mai primit titulaturi onorifice din partea altor oficialităţi ale statului şi în anii precedenţi sederilor sale în ţară.

În 2014, prinţul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti.

În 2016, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Prinţul Charles cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, „în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Prințul Charles manifestă un deosebit interes pentru România. Începând din 1977, a vizitat România de mai multe ori și s-a implicat în păstrarea patrimoniului cultural românesc. În 2006, și-a achiziționat în satul brașovean Viscri o fostă proprietate a unei familii de sași, o căsuță veche construită în 1758. În prezent, are mai multe proprietăți în România.

 

Lasa un comentariu