Crăciunița, Poinsettia sau Steaua Crăciunului, denumită științific Euphorbia Pulcherrima este o plantă de apartament care a devenit un element decorativ pentru iarnă în special în perioada sărbătorilor, simbolizând și venirea Crăciunului.

Este cunoscută ca fiind planta care își poate schimba culoarea frunzelor în roșu, galben, roz sau crem. Acest proces se întâmplă în preajma Crăciunului. Frunzele superioare ale plantei se colorează în una dintre aceste culori si dau aspectul unor flori.

Multă lume pur și simplu aruncă planta dupa ce nu mai este decorativă. Uneori, planta își pierde din frunze sau rămâne aproape desfrunzită, și crezând că nu mai exista salvare pentru ea, este aruncată. Vestea bună este că această plantă este extrem de rezistentă și foarte ușor de îngrijit. În decembrie, este perioada de “înflorire” maximă a plantei și atunci are nevoie de udare și îngrijire. În general, începând cu luna martie, culorile încep să pălească, planta redevine în totalitate verde și frunzele încep să cadă.

Crăciunița trebuie ținută la minimum 15 grade Celsius în perioada iernii, iar primăvara trebuie scurtați lăstarii, pentru a stimula ramificarea. După trecerea perioadei de înflorire, Steaua Crăciunului are nevoie de repaus de cel puțin două luni, timp în care se vor rări udările și se întrerup fertilizările.

Sursa: www.wikipedia.org

Sursa foto: Internet

Lasa un comentariu