Kitsch sau original? Este o întrebare pe care mulți dintre noi și-o pun atunci când caută produse autentice. Moda din zilele noastre este intens kitsch-izată, încât, pentru un novice în domeniu, este dificil să facă diferența între ceea ce este autentic și ce nu e.

Dacă te uiți cu jind la anumite produse, propuse ca fiind autentice, dar nu prea îți plac, ți se par triviale, nu înțelegi unde e originalitatea și preferi să spui NU, chiar și unui brand faimos, pentru că ți se pare kitsch, asta nu înseamnă că este așa sau că nu te pricepi deloc la modă. Lucrurile nu sunt deloc asa simple precum par.

Așadar, dacă nu ești chiar un specialist în domeniu, sau poate ai vrea să înțelegi moda autentică pentru ca să știi cum să alegi pe viitor, iată câteva repere esențiale după care te poți ghida:

Un produs kitsch este lipsit de originalitate

Când un obiect vestimentar este reprodus după cel de la firma mamă, prezintă, de obicei, un stil și o nuanță a materialului diferite. La o simplă căutare prin magazinul fizic sau online puteți observa lejer detalii care fac diferența. De asemenea, nici cel mai iscusit designer nu poate reproduce cu exactitate originalul. Un motiv în plus să alegeți un produs unicat, creativ și veți fi cu adevărat apreciați. Ca idee, cele mai copiate branduri internaționale sunt Louis Vuitton,  Burberry, Guess, Gucci sau Adidas.

Să luăm, de exemplu, unul dintre brandurile cele mai apreciate și copiate pe plan international, Louis Vuitton. Obiectele de călătorie și gențile de lux Louis Vuitton sunt cele mai copiate produse din întreaga lume. Este cunoscut apetitul unor țări asiatice de a copia masiv acest brand, însă un original rămâne original.

Printul deja cunoscut de oricine a devenit atât de copiat încât poate fi ușor confundat cu originalul. Și pentru că multe  doamne sau domnișoare își doresc o geantă ce poartă o asemenea semnatură, pot fi ușor păcălite de nenumaratele replici aproape identice cu originalul.

Cum  faci diferența între o geantă originală și un kitsch?

  • Prețul prea mic este, de cele mai multe ori, cel care face diferența dintre copie și original. Dacă speri că o geantă cu cu printul și sigla LV, cumparată cu 500 de euro este originală, te înșeli. Dacă analizezi mai atent lucrurile, vei constata că o geantă originală de la firma mamă pornește de la 600 de euro în sus.

  • Structura materialului este diferită. Louis Vuitton nu produce genți din piele. Originalul este facut dintr-un material de înaltă calitate, realizat dintr-un bumbac egiptean impermeabil, cu o rezistență mai mare decat pielea. Kitsch-urile sau replicile sunt realizate de obicei din imitație de piele sau un alt material ieftin. La fel și materialul din interior este unul de calitate, din pânza, catifea sau piele.

  • În comparație cu un fals, originalul are fermoarul si cheițele realizate din materiale de calitate, care nu se rup ușor, nu se cojesc la suprafață și pe care este imprimat logo-ul brand-ului. Un fake are cheițele din plastic sau dintr-un material care se deteriorează ușor, cusături inestetice și culori diferite pe marginile genții.

  • Întotdeauna, la modelele originale, inițialele numelui LV și monograma sunt plasate simetric cu modelul genții. Fiecare model original este prevazut cu un cod compus din doua litere si patru cifre de identificare, ce indică data și țara producătoare, detalii care îi confirmă originalitatea .

Finisaje slabe si materiale indoielnice

Un produs vestimentar este considerat kitsch dacă este prost cusut, prezintă terminații inestetice și e realizat din materiale de slabă calitate. Multe obiecte kitsch sau reproduse după cele autentice vin cu ceva în plus față de original sau cu alte adaosuri evidente.

Dacă tot ai dubii cu privire la un produs, considerat original și pe care ai dat o avere, consultă un specialist pentru evaluarea obiectivă sau caută alte date care îl pot deosebi de cel original.

Sursa:

Sursa foto: Internet

 

 

Lasa un comentariu