Astăzi nu dezbatem câte foi are plăcinta, ci o preparăm și o savurăm: Mille feuille cu cremă de brânză și vișine. Mâine e o nouă zi, putem număra foile, sau, mai bine, le putem umple cu brânză, ciocolată, nucă, mac, după bunul plac!

Aluatul de foietaj de 400 de grame se lasă la dezghețat. Se taie în 3 dreptunghiuri. Punem așa: tavă, hârtie de copt, dreptunghiurile de aluat, hârtie de copt, orez ud.

Se dă la cuptor, 13 minute la 180 de grade C.

Când se răcesc foile, se clădesc! Azi, cu cremă de brânză și vișine: 400 de grame de brânză dulce de vaci, 4 linguri de miere, zeama de la o lămâie și 120 de grame de frișcă batută se suprapun conform proiectului: foaie, cremă, vișine, foaie, cremă, vișine, foaie, zahăr pudră. Gata!

Secretul patiserului: foietajul are tendința să se desfacă în multe foi, și se ondulează (mille feuille…). Orezul ud te ajută să faci foi plate-plate, pentru anumite rețete.

Poftă bună!

 

Lasa un comentariu