Un nou atelier de Gastronomie Romană s-a desfășurat astăzi la Muzeul de Istorie din Turda!

Sub îndrumarea atentă a gazdelor, elevii din clasa I B de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Turda, însoțiți de doamna profesoară Lăcrimioara Pop, au trecut în revistă obiceiurile culinare ale romanilor, aflând în același timp câteva dintre rețetele clasice ce se regăseau în meniul zilnic al acestora, cuprinse în vestita carte de reţete a lui Apicius.

Atelierul s-a desfăşurat în spaţiul expoziţional, unde sunt expuse toate categoriile de vase de uz comun şi de lux folosite de romani, iar după o succintă prezentare a bucătăriei romane, elevii au avut prilejul să prepare pâinici delicioase, garum (pastă de pește), brânză cu măsline și ierburi, salată de linte și de năut, iar apoi s-au ospătat pe cinste din roadele muncii lor, preparate cu mult drag și pricepere. Veselia, buna dispoziție și munca în echipă au fost la ordinea zilei! Vizita micilor școlari s-a încheiat cu un tur ghidat prin sălile muzeului turdean.

Prin activitățile de educație nonformală, personalul Muzeului de Istorie din Turda vine în sprijinul școlarilor, mijlocindu-le acestora contactul cu gastronomia si cultura tradiţională, prin activităţi practice.

Lasa un comentariu