Christian Mygh este un danez extrem de deschis la lucrurile noi, extrem de inventiv și foarte atașat de brandul clasic auto Ford Mustang. Din dragoste pentru a această mașină a avut o idee absolut genială, pe care a și reușit să o pună în practică cu ajutorul lui Jonathan Kamstrup, un alt prieten de-al său din Danemarca.

Amândoi fiind pasionați de mașina clasică, au început să călătorească prin lume în cautarea unor piese de schimb pentru aceste mașini, însă nu au dorit niciun moment să repare sau să recondiționeze vreun Ford Mustang. Au avut în gând ceva mult mai spectaculos. Au început să realizeze ceasuri de mână din piese de Ford Mustang. Poate părea incredibil, dar iată că nu este. Cei doi danezi au gasit piese de schimb de Ford Mustang în toată lumea și folosindu-se de acestea și de măiestria desăvârșită a unui ceasornicar, cei doi s-au apucat să construiască ceasuri din piese de Ford Mustang.

 Ceasurile realizate de cei doi se vând ca pâinea caldă, având prețuri de aproximativ 2100 dolari!

Nu a trecut mult timp până ca cei doi să ajungă cu adevărat cunoscuți, iar piesele lor de artă să înceapă a fi valorificate pe piață. Au vandut până acum zeci de modele, iar unele dintre acestea au fost vândute și pentru suma fabuloasă de peste 2000 de dolari.

Fiecare ceas construit conține câteva elemente distinctive:

  • Numarul matricol al mașinii de la care au fost preluate piesele
  • Anul producției motorului
  • Specificațiile designului clasic de Ford Mustang

Dintr-una din călătoriile lor în Suedia, cei doi s-au întors cu un Raven Black din 1966, acest autovehicul fiind baza de la care au pornit în realizarea ceasurilor. Pe baza unui sigur automobil, danezii pot crea până la 250 de modele de ceasuri.

Întrebați de diverși ziariști cum explică ei această idee, aceștia au declarat că ei doar încearcă să readucă pasiunea pentru un vehicul istoric la viață. Ei nu taie și nu ciopârțesc frumusețea unui Ford Mustang, ei doar reinventează și aduc pe piață noi piese care să ducă mai departe tradiția acestei mașini.

Cofondatorul afacerii, Mygh a declarat pentru Stuff.co.nz faptul că un împătimit al Fordului Mustang va vedea în acest proiect o adevarată operă de artă. Deși majoritatea va observa doar o gramadă de metal și o fantomă a unui vechi Ford Mustang, cei care cunosc mașina și cei ce au crescut cu dragostea față de acest model vor vedea cu totul altceva. Ei vor observa povestea din spatele acelui ceas, care poartă adânc în sufletul său și în fiecare părticică de mecanism  povestea unui autovehicul nemuritor.

Sursa:

Sursa foto: Internet

Lasa un comentariu