Părinți, nu neglijați simptomele și manifestările ADHD, apelați la sfatul specialiștilor și insistați pe abordarea pluridisciplinară din punct de vedere medical a problemei. Cereți ajutorul art terapiei, strigați-o, căutați-o și împreună cu copilul și restul familiei lucrați ani de zile la reașezarea și întipărirea conduitelor de învățare, familiale și sociale!

Doar așa Hiperactivitatea, Impulsivitatea și Neatenția vor lăsa viața copilului tău să decurgă frumos, lăsând în urmă mare parte din dificultățile ce pot să apară, cum ar fi: dificultăți parentale, relații instabile, probleme la școală și universitate, problemele sociale, probleme de organizare ale vieții cotidiene, probleme educaționale, ticuri, comportamente sociale deranjante sau probleme apărute la locul de muncă.

Ca părinte speri să nu fie copilul tău în situația aceasta, te amăgești ca o treacă odată cu vârsta sau o să își diminuaze sau estompeze efectele. În realitate lucrurile stau altfel. Fără terapie pluridisciplinară se înrăutățește relaționarea copilului cu familia, apar carențe în educație și eforturi mari la integrarea lui în plan social  și mai târziu la angajare. Conform studiilor…citește mai mult AICI:

Lasa un comentariu