O legendă a bucătăriei britanice, adaptată după preferințele fiecăruia, apetisanta friptură cu nume de duce este de fapt un mușchiuleț îmbrăcat într-o haină festivă de ciuperci, verdețuri și șuncă, învelit în aluat și rumenit pe-ndelete la cuptor.

Pentru acest preparat, suculent la interior și ușor crocant la exterior, Edith ne dezvăluie rețeta ei cu care nu dă niciodată greș:

Un mușchiuleț de porc se tăvălește prin condimente și ierburi aromate uscate, trecute prin sită: boia, piper, cimbru, oregano, vegeta, sare, apoi se frige pripit câte un minut pe toate părțile, să se sigileze carnea. Se pune pe hârtie de copt și se dă la cuptor 25 minute la 180 grade. Pe o foaie de aluat (foietaj), se pune un strat de ciuperci călite în unt și condimentate. Se așează carnea, se înfașoară în aluatul cu ciuperci, ca un cadou, se pune pe hârtie de copt- musai cu lipitura capetelor în jos, deasupra să rămâna rulada frumoasă, netedă! Din bucațelele rămase de aluat se decupează, cu răbdare, frunzulițe cu nervuri, de decor, și GATA! Se unge rulada cu ou sărat, se dă la cuptor, pe hârtie de copt, 20 minute la 180 grade, să se rumenească frumos, și iată cum fără prea mult efort obținem un preparat delicios și elegant.

Poftă bună!

Foto: Edith Klaubert

Lasa un comentariu