La data de 11 octombrie 1985, personalul Întreprinderii Electroceramica, în număr de 3185 persoane, aparținând:

  • 2220 persoane Unității I Turda
  •  610 persoane Unității II Turda
  •  355 persoane Unității III Botoșani

sărbătoreau Semicentenarul, împlinirea a 50 de ani de la înființarea Întreprinderii în anul 1935. Cu această ocazie, au lăsat un mesaj emoționant pentru Centenarul din anul 2035. Mesajul a fost găsit cu ocazia demolării fabricii, și astfel a ajuns la noi cu 18 ani mai repede:

MESAJ

Pentru Centenarul din anul 2035

   „Oameni ai secolului XXI, al Mileniului III care prin tehnică și știință veți stăpâni Cosmosul, timpul și materia, vă revine sarcina să revoluționați munca din cadrul acestei întreprinderi.

– Prin robotizarea producției veți face munca mai ușoară, eficientă și superioară.

– Prin introducerea microprocesoarelor veți stăpâni timpul și materia.

– Prin cibernetizare veți realiza organizarea ideală în conducerea producției.

       Primii germeni, primii roboți, primele microprocesoare vor apărea în întreprinderea noastră. Încă în acest deceniu vouă vă revine sarcina să le extindeți în proporție de masă, să cuprindă întreaga muncă din cadrul întreprinderii.

       Munca să devină o muncă de conducere operativă la tablouri de comandă, la calculatoare, la manipulatoare, la microprocesoare.

       Să ridicați continuu nivelul tehnic al producției. În primii 50 de ani s-au realizat izolatori electrici de la 0-400 KW, în următorii 50 de ani să realizați izolatori de la 400-1200 KW.

        Să integrați producția ca peste 80% din volumul ei să se livreze beneficiarilor, montate pe aparataj electric.

        Să se dezvolte producția de piese superaluminoase intrată în anul 1985 la cel puțin 25% din volumul producției, în anul 2035.

        Să se dezvolte producția de aparataj electric care în 1985 era microproducție iar în 2035 să fie cel puțin 25% din volumul producției.

        Oameni ai secolului XXI care în anul 2035 veți fi în cel de-al 5-lea deceniu al vieții voastre, vă găsiți în zilele noastre ca niște copilași gingași, inocenți, în ochii cărora se răsfrânge astăzi cerul albastru, fii și nepoți ai părinților și bunicilor de azi, din care se vor forma muncitorii, specialiștii și conducătorii anului 2035. Unul din acești copilași, care astăzi ne face bucuria zilelor noastre va deschide acest mesaj în anul 2035 și îl va citi colegilor și colaboratorilor săi.

        Vă urăm 50 de ani de pace în lume.

        Vă urăm să vă realizați visurile și idealurile voastre.

        Vă urăm să realizați din această unitate o întreprindere la nivelul tehnicii și științei Mileniului III în care munca să fie o plăcere și viața o bucurie!”

În numele întregului colectiv de muncă din anul 1985 semnează:

Morar Ioan – Director

Zaiu Mariana – Inginer Șef

Savu Adrian – Inginer Șef

Turcu Laurențiu – Inginer Șef Unitatea II

Honciuc Petru – Director unitatea III

Mezei Eugen – Director Comercial

Popa Vasile – Contabil Șef

Rus Olivia – Secretar P.C.R.

Spalnacan Maria – Președinte Sindicat

Baciu Virgil – Secretar U.T.C.

Sursa:

 cerasind.ro/ro/

Sursa foto: Internet

 

 

Lasa un comentariu