Ziua de 4 noiembrie i-a găsit pe harnicii voluntari ai Asociației T9 în localitatea Copăceni, la plantat de paltini. Fiind a treia sâmbătă consecutivă de plantat, după acțiunile încununate de succes de la Moldovenești și Călărași, experiența își spune cuvântul. O poză de grup la locul de întâlnire, și activitatea poate să înceapă!

Copacii nu se pot planta așa, oriunde, după bunul plac, activitatea de plantare decurge respectându-se proiectul. Primarul Călin Fărgaciu prezintă planul de amenajare al parcului și se asigură că va fi respectat întocmai.

Pentru buna desfășurare a activității, se măsoară atent suprafața de teren, se marchează locurile și se sapă gropile cu mijloace mecanizate.

Voluntarii, tineri și foarte tineri, sunt veniți din Turda și Cluj-Napoca. Sunt veseli și cu chef de muncă. Formează repede echipe, muncesc și socializează. De ce au venit? Unii menționează reducerea, compensarea sau neutralizarea amprentei de carbon (CO2), alții vor să se implice activ pentru binele comunității. Alice a venit din Cluj-Napoca, împreună cu mămica ei. Este prietenoasă și foarte implicată, știe deja că aici va fi un parc unde se vor juca copiii, și cu candoarea specifică vârstei ne explică cât este de important să plantăm copaci, deoarece ei produc oxigen.

 

Vremea este caldă și plăcută, pentru această perioadă a anului, și se muncește cu drag și spor:

Sosesc oaspeți, deputatul Emanuel Ungureanu a venit să dea o mână de ajutor și să-i încurajeze pe voluntari:

Încet-încet, numărul copacilor din mașină scade, toți copaci sunt plantați pe locurile lor, rânduri-rânduri, și este timpul să se planteze în cea de-a doua locație, la Monumentul Eroilor.

O nouă activitate încununată de succes! Membrii Asociației T9 aduc sincere mulțumiri harnicilor voluntari, precum si autorităților locale din comuna Săndulești, și invită toate persoanele interesate să urmărească pagina Asociației, și să participe și la evenimentele următoare.

 

 

 

Lasa un comentariu