Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Rafturile magazinelor sunt ticsite de decorațiuni de Crăciun și de dulciuri, multe dulciuri, iar filele din calendar se topesc pe zi ce trece. Este vremea când răsfoim frenetic cărțile de bucate, caietele vechi, rețetarele secrete, pentru a găsi ACEA REȚETĂ PERFECTĂ care să redea într-o metaforă gastronomică magia Crăciunului.

Dar, cine mai are azi timp să stea zile întregi în bucătărie? Și ce te faci dacă ești mai antitalentuț, așa? No problem, vorba optimistului, Edith Klaubert s-a gândit la tot, și ne oferă cu generozitate rețeta ei secretă de conuri de brad comestibile.

După ce l-ai sunat pe proful de mate sau ai căutat pe net care-i faza cu Șirul lui Fibonacci, poți să demarezi vitejește procesul tehnologic de fabricație al conurilor de brad:

400 de grame de biscuiți simpli se macină, se amestecă cu o lingură generoasă de cacao, 4 linguri din dulceața preferată, o sticluță de esență de rom, o jumătate de pachet de unt moale, un pumn de nuci măcinate și o jumătate de ceașcă de apă călduță, să fie un aluat modelabil. Se modelează forme conice de mărimea unui ou, și începe joaca. Se decorează cu fulgi de cereale cu ciocolata, solzi, nu biluțe, cam ca și aceștia:

Se înfig solzii în conul gata format, începand din partea de jos. Conurile respectă reguli matematice- Șirul lui Fibonacci în natură, altfel nu „iese” rețeta! Se pudrează cu zahăr praf și se decorează- la derută- cu crenguțe naturale de brad.

Poftă bună!

Lasa un comentariu