Vin sărbătorile cu aromă de portocale și cozonac, dar nouă ne plac mult brioșele și dorim să avem cât mai multe și mai diverse pe masa de Crăciun. Ne este drag să vedem micuții colindători, cu obrăjorii îmbujorați de ger, mușcând cu poftă din dulcele apetisant. Avem neapărată nevoie de o rețetă pe placul copiilor, una testată și apreciată de micii beneficiari. Știu! Rețeta Iuliei:

Pentru implementare, avem nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, 2 căni de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie, un sfert de cană de ulei, o cană de lapte în care se dizolvă 1 plic de praf de copt, 3 căni de făină, 1 esență de rom sau de vanilie.

În acest aluat se pot pune fructe diverse, crude sau uscate, după preferință. Astăzi s-au preparat cu afine congelate, dar altă dată au fost cu măr tăiat cubulețe.

În tava de brioșe se pun acele hârtiuțe speciale. Se umplu pe jumătate și se dau la cuptor în jur de 20 de minute. Se verifică cu scobitoarea. Cele negre și cu brânză dulce sunt o invenție – la aluatul de mai sus, după făină, se pune un plic de cacao. Se umple fiecare forma aproape pe jumătate și se adaugă în mijloc o jumătate de linguriță de amestec de brânză dulce cu 1 ou și zahar simplu sau vanilat.

Crema mascarpone pentru 15 brioșe se prepară din:

250 grame mascarpone, 75 grame zahăr pudră, 100 ml de frișcă bătută bine-bine. Se decorează după preferință.

Poftă bună vă urează Iulia Georgescu!

 

Lasa un comentariu