Accesoriile bine alese sunt o extensie a personalității noastre și completează fiecare ținută în parte. În același timp sunt și modalitatea perfectă prin care ne exprimăm vizual starea de spirit. Bijuteriile sofisticate, cu pietre semiprețioase sau mai puțin prețioase ne pun în valoare trăsăturile și ne fac să ne simțim mai încrezători și mai plini de viață.

      Accesorizează-te corect, ca un adevarat gentleman. Bijuteriile bine alese pot schimba radical orice ținută banală. De la bijuterii, precum: inele, brățări, butoni, curele, ace de cravată, până la ochelari de soare sau pălării, toate fac parte din garderoba unui gentleman adevărat.

        Dar ce înseamnă a fi gentleman, sau ce bijuterii sunt potrivite pentru un gentleman?

         Așa cum fiecare persoană este diferită, așa și stilul este diferit, mai ales când vine vorba de haine sau accesorii. O rețetă sigură nu s-a inventat încă, mai ales când vine vorba de accesorizarea bărbaților. Nu sunt tocmai cele mai pretențioase persoane, când vine vorba de bijuterii. A fi gentleman este o noțiune ușor abstractă, înțeleasă diferit de fiecare în parte, însa un mod sigur de a impresiona orice femeie.

     Moda este schimbătoare, însa comportamentul, stilul vestimentar și accesoriile unui gentleman trebuie sa urmeze aceeași linie. Nu copia de la alții! Fii original și alege să-ți accesorizezi ținutele ca un adevarat gentleman! Alege bijuterii lucrate manual, din materiale de calitate. Îți vor ilustra perfect personalitatea și starea de spirit. Bijuteriile pe care trebuie să le aiba un gentleman sunt puține la număr. Iată câteva din piesele de bază:

Inelul

        Cea mai potrivită opțiune când vine vorba de bijuterii bărbătești, inelul, poate scoate la lumină un look șters sau, dimpotrivă, sa contureze unul bine definit. O regulă a vestimentației spune că dacă ținuta este mai formală, bijuteriile trebuie să fie mai subtile și cu limită. Pentru a lucra în avantajul ținutei, pe lângă verighetă este indicat să porți inele fine și din același material cu restul accesoriilor ținutei. Excepția de la regulă o face verigheta. Dacă ea este din aur, nu este musai ca și celelelalte accesorii să fie din același material. Butonii, acul de la cravată sau celălalt inel pot fi din argint.

Butonii

        Împreuna cu acul de la cravată, butonii sunt acele accesorii care fac diferența la o ținută formală. La o camașă elegantă, un gentleman va purta întotdeauna butoni. Poți alege din mai multe stiluri: din aur, argint sau aramă, cu fel de fel de pietre si decorațiuni aplicate. Nu este recomandat să porți butoni ieftini. Mai bine deloc, decât o pereche de butoni care se vor recunoaște de la o poștă că sunt prost lucrați, din materiale ieftine, care se pot rupe sau deteriora ușor chiar de la prima utilizare. Un gentleman investește într-o pereche de butoni de calitate, pe care îi poate purta la mai multe cămăși, la ocazii diferite.

Acul de la cravată

        Ca și butonii, acul de la cravată poate fi purtat la ținutele mai formale, pentru un look aparte. Este util și practic, având rolul să susțină cravata într-o pozitie corectă și induce un stil clasic. Ca să arăți ca un gentleman, alege ace din materiale de calitate: aur, argint sau un alt material, însa nu un material foarte stralucitor. Vei da senzația de lipsă de stil și prost gust. Alege acele care nu găuresc cravata.

Brățara

        Brățările din metal sau cele cu șnur sunt admise la ținutele smart casual, însa și la cele mai formale. În situația în care se impune să purtați cămașă elegantă cu butoni, ele nu se mai încadrează, și în plus, vor fi acoperite de mâneca de la cămașă. În cazul în care brățara este mai fină, se poate adauga și un alt accesoriu langă sau pe cealaltă mână, precum un ceas elegant. Un gentleman poartă brățări metalice sau cu șnur din materiale de calitate și în funcție de eveniment.

Ceasul

        Un gentleman va purta la costume sau ținute black tie ceasuri vintage sau ceas de buzunar. Din ce în ce mai rare, astfel de bijuterii se portă de obicei la veste, la ținutele de seară, formale, introduse în buzunarul vestei. Alege o variantă vintage, din aur sau argint.

Cureaua și cravata trebuie să facă și ele parte din ținuta unui gentleman. Trebuie să fie în concordanță cu materialele celorlaltor accesorii și fără mesaje sau imprimeuri atașate, mai ales la ținutele formale.

De asemenea, un gentleman trebuie să știe să aleagă cu grijă și accesoriile persoanei iubite, mai ales când este vorba de inel de logodnă sau verighetă. Există o gamă variată de inele din aur alb, galben, cu diamante, safire sau alte pietre prețioase, în funcție de gusturile fiecărei persoane.

Bijuteriile sunt cadoul perfect pe care îl poți face persoanei dragi sau ție însuți. Poartă-le ca un adevarat gentleman. Poartă atâtea câte îți permite personalitatea!

Sursa:

Sursa foto: Internet

Lasa un comentariu