Uite cât sunt de drăguță! Primesc și eu 100 de Like-uri?             NU! Din păcate nu e vorba de nimic drăguț în acest articol! Este un semnal de alarmă tras de Fodor Dora, președinta Asociației Prietenii Necuvântătoarelor Amicii Noștri. Citește, și ia atitudine!

Când totul merge din rău în și mai rău, ești copleșit, și crezi că nimic nu te mai poate surprinde. Surpriză! Pe o stradă din Câmpia Turzii, un cetățean vindea acest suflețel cu blană, pentru suma de 10 (zece!) lei. „Am lucrat la o famile, mi-au dat cățelușa, mie nu-mi trebuie, o vând!” Așa, pur și simplu, ca pe un obiect, în contextul în care conform Ordinului nr. 1 din 2014, pentru aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân, emis de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), toţi românii care au câini de rasă comună sunt obligaţi să-şi înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS) şi să-i castreze. Legea e lege, pentru toți și peste tot, sau ar trebui să fie! Doar că în viața reală, problema cade pe umerii asociațiilor pentru protecția animalelor, care pe bază de voluntariat, și cu banii proveniți din donații, adăpostesc, hrănesc si castrează mii de animale abandonate.

3000 de câini și pisici, castrați/ sterilizați, 1400 dați spre adopție în ultimii 4 ani, dar mai sunt 250 în adăpost, iar numărul lor e în continuă creștere, enumeră cu infinită tristețe Fodor Dora, președinta Asociației Prietenii Necuvântătoarelor Amicii Noștri. Autoritățile locale sunt depășite de situație!

Abandonul câinilor, și faptele de cruzime săvârșite asupra lor vor continua, chiar dacă sute și mii de câini vor fi prinși, duși în adăposturile publice și apoi eutanasiați! Se vor naște alții, și alții, milioane de ființe nefericite și abuzate, până când se va decide respectarea legii și se va stopa înmulțirea necontrolată a câinilor de rasă comună. Iar acest moment a venit! ACUM trebuie respectată legea! ACUM trebuie amendați proprietarii care cu prea mare ușurință se debarasează de animalele mature și de puiuți! ACUM este nevoie de implicarea autorităților locale pentru un plan eficient de castrare/ sterilizare a animalelor de rasă comună și de responsabilizare a stăpânilor acestora!

Cât despre cățelușa de la începutul articolului…ar fi putut sfârși și ea în vreun container, ca alte mii de victime anonime.

Momentan e la adăpost, dar sunt mult prea multe animale care se nasc doar pentru o viață de abuz și suferință. Ele nu-și pot rezolva singure problema. Doar OMUL poate rupe cercul vicios, prin castrarea și sterilizarea animalelor de rasă comună. Prin conștientizarea semenilor noștri și a autorităților locale. Prin simț civic, responsabilitate și empatie!

Sursa

 

 

 

 

Lasa un comentariu