Care este cheia unei afaceri de succes în cazul femeilor? Și de ce unele antreprenoare par a avea mai mult succes decât altele? Ce face diferența între succes și eșec în lumea femeilor de afaceri? Și, de ce nu, ce au în comun femeile de succes în afaceri?

  1. Pasiunea

      Se pare că prima condiție ca să atragi succesul în afacerea ta este să dai dovadă de pasiune în ceea ce ai decis să realizezi și să nu drămuiești niciodată eforturile depuse. E adevarat că această pasiune, mai ales în cazul unei femei care trebuie să se împartă între viața de familie și afacere, poate schimba radical lista de priorități, dar, e clar – fără pasiune norocul nu se va lăsa atras! Și, adevărul e că femeile, poate mai mult decât bărbații, pot da dovadă de mari pasiuni!

2. Spiritul de echipă și empatia

         Este știut că munca în echipă și oamenii bine instruiți sunt cheia reușitei într-o afacere! O femeie care își cunoaște bine angajații, știe care sunt aptitudinile lor și îi va așeza în posturile care li se potrivesc, are șanse să creeze o echipă care îi va aduce succesul în afacere!

3. Curiozitatea și faptul că nu se sfiesc să pună întrebări

       Dorința de a înțelege exact ce se întâmplă și de a găsi soluții cât mai potrivite, curiozitatea și capacitatea de a întreba fără rețineri, sunt un plus pentru orice femeie de afaceri! Cu siguranță nu le putem ști pe toate, dar, acolo unde nu întelegem, putem întreba fără teama de a părea ridicole.

4. Perseverența și echilibrul chiar și în condiții de stres

         Femeile sunt mai rezistente, mai echilibrate și mai perseverente decât bărbații! Iar faptul că nu se lasă ușor derutate și că sunt dornice să găsească soluții și nu doar să se plângă de probleme le este de mare ajutor în ceea ce întreprind. O femeie perseverentă și insistentă și care face față bine condițiilor de stres va fi capabilă să depașească cu fruntea sus chiar și cele mai dificile momente!

 5. Orientarea către acțiune

          Întotdeauna oamenii de acțiune vor avea mai mult succes în afaceri decât cei orientați către reflexie și meditație. O femeie de acțiune va avea mai multe șanse să reușească într-o afacere!

 Sursa articol: Afaceri si leadership feminin

Sursa foto: Internet

Lasa un comentariu